Thioglycollate Broth Merck (500gr. Amb.)
![]() Büyütmek için resime tıklayın |
|
Thioglycollate Broth Merck 1.08190 (500gr. Amb.)
APHA, EP ve USP yönergelerine uygundur. In vitro (canlı hücre dışında) yapılan standart mikrobiyolojik analizlerde anaerobların geliştirilmesi ve sayılması için katı besiyeri olarak kullanılır.
Bileşim
Pepton from Casein 15,0 g/L; Yeast extract 5,0 g/L; D(+) Glucose 5,5 g/L; L-Cystine 0,5 g/L; NaCl 2,5 g/L; Sodium thioglycollate 0,5 g/L
Etki şekli
Besiyeri bileşimindeki indirgeyici bileşikler olan thioglycollate ve cystine zor gelişen anaeroblar için dahi yeterli bir anaerobik ortam sağlar. Bu bileşiklerin sülfidril grupları arsenik, cıva ve diğer ağır metalleri inaktive ettikleri için bu besiyeri ağır metaller ile yoğun kontamine olmuş gıdaların ya da ağır metallerin koruyucu olarak kullanıldığı gıdaların analizinde uygundur.
Anaerobik ortamın sağlanmasını güvenceye almak üzere inokülasyondan sonra tüpün üzerinin 1 cm kalınlıkta olacak şekilde (2 mL) katı parafin (Merck 1.07160) ya da Su Agar ile örtülmesi tavsiye edilir.
Hazırlanması
Dehidre besiyeri 29,0 g/L olacak şekilde damıtık su içinde ısıtılarak eritilir, tüplere 10'ar mL dağıtılıp otoklavda 121 oC'da 15 dakika süre ile sterilize edilir. Hazırlanmış besiyeri berrak ve sarımsı renkte olup, 25 oC'da pH'sı 7,1±0,2'dir. Bu besiyeri her zaman taze hazırlanmalıdır.
Dehidre besiyerinin depolanması
15-25 oC'da ve besiyeri kutusu sıkıca kapalı tutulmak üzere, kutu açılmış olsa dahi son kullanma tarihine kadar güvenle kullanılabilir.
1 kutu ile hazırlanacak besiyeri miktarı
500 g olan 1 kutu dehidre besiyerinden, 17,2 L besiyeri (1724 adet tüp/10 mL) hazırlanır.
Kaynaklar
American Public Health Association: Compendium of methods for the microbiological examination of foods. - 3rd ed. (1992).
European Pharmacopeia II, Chapter VIII. 3.
United States Pharmacopeia XXVI, Chapter "Microbial Limit Tests", 2003.

Alışveriş Sepeti
Ürünlerimiz
ISO 9001:2008 Belgemiz 





Ürün Vitrini































